main-content

3. Hová tegyünk lábtörlőt? Hányfélét használjunk?

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/mateker/domains/mateker.hu/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/mateker/domains/mateker.hu/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/mateker/domains/mateker.hu/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/mateker/domains/mateker.hu/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/mateker/domains/mateker.hu/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/mateker/domains/mateker.hu/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Ehhez a válaszhoz megint képzeljünk el egy átlagos képet. Például egy átlagos férfi vagy kamasz cipőt vastagabb, jó mélyen bordázott talppal, hogy komfortos legyen benne a járás. Meg egy átlagos őszi időt. Mi ragadhat erre a cipőtalpra? Sár, falevél, esővíz és por, leginkább. Ha a sarat szeretném leszedni valamivel, ahhoz mit kellene használni?

Valami erős, kaparó szerszámot, vaskót például. Nyilván nem adjuk az ajtó előtt, kívül, még kint az épület előtt a vendég kezébe a vaskót, hogy húzza le a nagyját. De kb. ezt a hatást érhetjük el, ha az ajtó előtt elsődleges zónaként egy alumíniumba ágyazott kefesoros lábtörlő van. A kefe lehúzza a nagyját, az alusínek között pedig a lehúzott sár el is tud tárolódni.

De még maradt azon a cipőtalpon egyéb is! Szutykos esőlé, nedvesség, a rovátkákban homok és por. Ezeket más anyagú lábtörlők tudják leszedni. Köztes zónaként használhatunk például műanyag lábtörlőket a szélfogókban, vagy közvetlenül a bejárat mögött.

A harmadik zóna, a textiles anyagúak a legfinomabb, legapróbb port és nedvességet tudják még képzeletbeli cipőtalpunkról begyűjteni. Ez a funkció talán a legfontosabb! Mik is azok a homok és porszemcsék? Kvarckristályok. Mivel szokták a követ tisztítani, a gyémántot csiszolni? Kvarckristállyal.

A cipőtalpon maradt kvarcszemcsék akkor mit is csinálnak a kövezetünkkel, padlónkkal? Hű, ezt ne is gondoljuk tovább!!!


A 3. szabály tehát: használjunk kint is és bent is, többféle anyagminőségű lábtörlőt!